Skip to content
Sfaturi practice pentru un model videochat

Sfaturi practice pentru un model videochat

Un model videochat la început de carieră se confruntă cu o serie de probleme și provocări. Anunțurile cu angajări videochat sunt multe. Cum faci să alegi cel mai potrivit studio videochat București? Care sunt primii pași?

În articolul de astăzi vom analiza aceste probleme. Aceste sfaturi sunt destinate tuturor modelelor de videochat care sunt la început de drum sau doresc o carieră în domeniu.

Articolul poate fi util și modelelor actuale care nu sunt la nivelul la care doresc să fie. Poți vedea unde abordarea ta este greșită și cum poți remedia situația.

Un model de „top” este un model respectabil care are clienți obișnuiți. Aceștia solicită show-uri private și sfaturi în timpul spectacolelor publice. Acest model de videochat online are un flux constant de venituri. Nu se întreabă dacă va putea plăti chiria luna viitoare.

Dacă ai deja acest statut, acest articol nu este pentru tine. Îți sugerăm să mergi direct la capitolul cu sursele suplimentare de venit, pentru a afla ce alte modalități de câștig poți avea.

Dacă ești la început de drum sau nu ai ajuns la nivelul pe care ți-l dorești, rămâi cu noi în acest articol pentru a afla informații utile care îți pot fi de ajutor.

Un model videochat la început

De la început trebuie să știi că nu este atât de ușor pe cât ai putea crede. Zilele în care aveai premiera ca „model videochat nou” în care găseai imediat clienți care să aibă grijă de orice capriciu au trecut de mult.

Există câteva modele care au acest noroc la început, dar asta ține doar de noroc.

Nu poți pune pariu pe noroc. Acesta nu-ți poate achita facturile și nici nu îți va menține acești clienți la nesfârșit. Așteptările mai realiste îți vor scădea frustrările și nemulțumirile de la început de carieră.

Încă de la început trebuie să dai dovadă de profesionalism. Profesionalismul trebuie să abunde între două momente importante. Din momentul în care dai drumul la webcam, până în momentul în care o vei opri.

Piața de videochat

Piața de videochat a ajuns foarte saturată. Tendința tot în creștere a acesteia în ultimii ani a dus la o suprasaturare în exces. Există multe tipuri de modele pentru multe tipuri de clienți.

Dacă te gândești că îți faci un cont pe o platformă de videochat, postezi o listă cu lucrurile pe care le faci și o listă de prețuri – și aștepți să năvălească clienții, ai putea avea o mare dezamăgire.

Nu mai merge așa și videochatul a devenit un loc plictisitor pentru clienți.

În primul rând trebuie să înțelegi concurența. Să vezi cum se prezintă colegele tale, mai ales dacă te-ai decis că vei lucra pe o anumită nișă. Nișa te limitează la public, din acest motiv trebuie să-ți cunoști foarte bine concurența.

Realitatea clienților este simplă. Când un client se conectează pe o platformă de videochat, în fața acestuia pot apărea zeci pe profile și sute de mii de videoclipuri gratuite. El poate alege în fiecare zi de la modele videochat profesioniste la interpreți amatori care le place să fie în fața unei camere foto.

Aceasta este realitatea pentru majoritatea spectatorilor tăi. În acest fel și datorită acestui flux de noi modele, baza ta de vizitatori va ajunge să se divizeze în 3 tabere: profitori (freeloaders), clienți potențiali și persoane obișnuite.

Cei care o să-ți dea mari bătăi de cap sunt profitorii. Ei doresc spectacole „aici și acum” de la modelul pe care îl plac și nu simt că ar trebui să plătească atunci când se retrag.

Este dificil, dacă nu imposibil, să îi determini pe acești oameni să își deschidă portofelele. În orice caz trebuie să fii atentă. Când observi că anumiți „profitori” se întorc din nou și din nou… aceștia sunt cei pe care vrei să te concentrezi.

Când „profitorii” se convertesc în clienți

Imaginează-ți că ești la o petrecere. Te plimbi, flirtezi și încerci să te distrezi cu prietenii. Întâlnești un tip fierbinte care te invită la el acasă. Ei bine, dacă nu dorești să legi nimic în seara asta, te gândești: ,,Ce naiba mai dorește și ăsta?”.

Acuma imaginează-ți că un client este în pielea ta și tu ești „tipul” fierbinte.

Este exact același lucru când cineva găsește profilul (camera ta) tău pe o platformă de videochat, iar tu începi imediat să ceri bani. Reacția pe care o va avea nu va fi departe de reacția pe care ai fi avut-o tu la petrecere.

Știm, ești pornită să muncești din greu și să îți arăți activele. Ultimul lucru pe care îl dorești este să beneficiezi de orice gratuit (chiar crezând că este pe merit). Nu trebuie să-ți scape un lucru din vedere.

Există atât de multe alte modele videochat acolo care fac exact la fel. Și uite așa ajungi să afli că aceasta este concurența ta principală.

Nu ești de acord cu noi? Va avea sens în cele ce vom discuta mai jos. Care este sfatul cel mai important? Cum transformi profitorii în clienți fideli?

Sugestia principală: Nu cere în mod continuu din nou și din nou bani!

Amintește-ți de tipul de la petrecere care îți tot face avansuri. Crezi că vei merge cu el dacă va insista și va întreba de zece ori? Mai degrabă va deveni enervant pentru tine.

Care este cheia?

Emoția

Hai să numim acești profitori clienți potențiali (cei care continuă să revină). Fii conștientă că, dacă aceștia revin des, ei caută un anumit tip de conexiune emoțională.

Ce îi face pe oameni să împrumute bani unui prieten, să cheltuiască sute de dolari pe un dispozitiv de care nu au nevoie sau să dea banii pe caritate?

În mod clar sunt conduși de emoție.

Emoția nu este diferită pentru un model videochat și spectatorii ei. În esență cu toții suntem indivizi care au nevoie de conexiuni emoționale. Faptul că cineva le caută prin videochat nu este un lucru de judecat.

Crearea unei conexiuni mai profunde este modul în care vei câștiga dreptul de a cere (și ai o șansă mai mare de a obține) sprijinul cuiva.

În acest fel vei vedea cum obiectivele tale sunt îndeplinite mai repede. Acești clienți vor începe să contribuie, deoarece își DORESC să îți vadă spectacolele. Dacă faci lucrurile profesional ei vor dori să te vadă pe tine.

Nu vor dori să aștepte ca o altă persoană să-i înțeleagă dorințele. Dacă mai poți plasa și un cuvânt de laudă în context, poți considera obiectivul ca și îndeplinit. Cu toții avem nevoie de laude și de recunoștință, doar că unii nu recunosc asta.

Notă: Este adevărat că există unii bărbați care au plăcere când plătesc pentru ceva irealizabil. De regulă acest tip caută un model videochat dominator. Dacă nu joci acest rol 100%, ești la început și ceri să plătească în avans – ei bine, nu va funcționa.

Însă marea majoritate a bărbaților care consumă videochat, au mai multe șanse să contribuie cu bani atunci când ceva pare realizabil sau este posibilă o conexiune emoțională.

Model videochat în practică

Un model videochat într-un studio videochat de top are mai multe surse de venit din activitatea sa. Diversificare acestor surse nu doar că va crește veniturile generale, dar va fi și o modalitate de a se susține reciproc când una din ele nu va da randament.

Folosirea de social media și a canalelor de comunicare (facebook, website videochat) este o metodă eficientă de a atrage public. Setate corect, aceste canale pot fi un pilon de susținere puternic pentru carieră.

O imagine bună se formează în timp. Nu te aștepta ca imaginea să apară din prima zi. Depune eforturi consistente și fii consecventă în conținutul livrat publicului tău.

Un model construiește anticipare

Dacă intenționezi să ai un spectacol noaptea, anunță din timp despre el, cel târziu în dimineața din aceiași zi. În felul acesta urmăritorii tăi vor ști când ești online. Este o modalitate excelentă de a crește.

Un post cu informațiile utile și un link pot genera mult trafic. Totodată faci ca urmăritorii tăi să aștepte cu nerăbdare să-ți vadă show-ul. Asigură-te că acesta este pe măsura așteptărilor ca să nu dezamăgești fanii.

Îi poți încânta în aceiași măsură în care îi poți dezamăgi.

Dacă show-ul nu este pe măsura așteptărilor este posibil să pierzi din fanii tăi. Mai ales cei care sunt noi veniți. Clienții obișnuiți pot înțelege dacă dai greș, pot înțelege că poate ai o zi mai proastă. Ai grijă ca aceste scuze să nu devină o regulă.

Așadar merită timpul și efortul. Prezența online este necesară pentru orice business. Pentru tine trebuie să fie vitală, dacă îți dorești să crești constant.

Un model videochat pe Instagram

Această platformă a luat avânt considerabil și a devenit foarte populară. Dacă toată lumea petrece mai mult timp pe Instagram ar trebui să fii și tu acolo. În primul rând pentru fanii tăi.

Această platformă are nevoie de atenție. Are nevoie de timp. Ar trebui să postezi imagini de calitate și să anticipezi felul și modul în care îți construiești audiența.

Tratează-ți postările de pe Instagram ca reclame pentru marca ta.

Vei începe să faci strategii de marketing fără să-ți dai seama. Dacă îți construiești imaginea ca pe un brand, tot ce vei face va fi în esență publicitate.

Construiește-ți feed-ul ca pe o sursă de vânzări. Verifică postările anterioare. Mesajul tău de marcă este exprimat elocvent? Tonul folosit este prietenos sau autoritar? Dacă anunți un show mai târziu, îi va face pe urmăritori să-și dorească să-l urmărească?

Interacționează cât mai mult timp cu cei care te urmăresc, dar nu uita că ai nevoie și de relaxare. Răspunde la comentarii sau mențiuni. Știm că timpul tău este valoros și nu vrei să dai totul gratuit.

Petrecerea câtorva minute răspunzând în mod public potențialilor clienți poate duce către acea conexiune emoțională. Nu este nevoie să petreci toată ziua conversând. O simplă frază sau un emoji pot face minuni.

Ca model videochat crează spectacole interesante

Pare un sfat normal, dar atât de multe modele videochat stau doar, acolo, pentru o notificare despre ceea ce vor face pentru o anumită cantitate de jetoane. Este plictisitor.

Asigură-ți și pregătește-ți un spectacol distractiv.

Nu poți pur și simplu să nu faci nimic și să te aștepți la clienți fideli. Vei deveni plictisitoare mult prea repede și tu nu îți dorești o asemenea desfășurare pentru cariera ta.

Dacă nu ai idee pentru un spectacol bun poți începe să urmărești un model videochat de top. Nu copia show-ul ei, dar lasă-te inspirată de acesta.

Crează interacțiuni în cadrul show-urilor oferite. Sigur ai vizitatori care sunt aproape de a interacționa cu tine, daci nu-i lăsa să plece fără să-ți scrie ceva. Ei sunt deja membri pe platformă și au găsit camera ta.

Camera ta

„Camera” reprezintă toată imaginea ta în videochat. Înseamnă un profil, înseamnă clienți și show-urile pe care le oferi. Este o transpunere virtuală a camerei efective din care faci streaming pe platformele respective.

A transforma vizitatorii în clienți fideli este mult mai ușor decât găsirea unor noi vizitatori pentru camera ta. Această delimitare îți ca permite stabilirea unor obiective clare.

Păstrează camera ta cât mai curată și atrăgătoare.

Ești foarte aproape de a crea o conexiune emoțională pentru a transforma un spectator într-un suporter. Dacă la început, aceasta va fi „o căutare”, odată  cu experiența îți vei da seama când ai „câștigat” un client fidel.

Fă-ți timp pentru a interacționa cu spectatorii tăi chiar dacă au zero jetoane în acest moment. TU poți fi primul model videochat cu care aceștia interacționează.

Pune întrebări și invită-i să te urmărească pe social media. Dacă aceștia încep să te urmărească pe rețelele sociale îți sporești șansele ca ei să revină pentru următorul tău spectacol.

Insistă pe un program

Încearcă să dezvolți exercițiul de a face un calendar. Un program te va ajuta foarte mult în obținerea de rezultate. Tratează-ți munca ca pe un program TV.

Ai auzit vreodată ca un program TV să fie aleatoriu? Prima săptămână apare de la 18:00 până la 20:00, apoi săptămâna viitoare de la 16:00 la 18:00, ca în a treia săptămână să fie de dimineață? Desigur că nu există un asemenea program!

Un program regulat te va ajuta în primul rând să te organizezi. Dacă vezi că ai mai mulți vizitatori în anumite zile și anumite periode ale zilei, încercă si fii online odată cu ei.

Ei trebuie să știe când și cum să te găsească.

Pasul următor este să anunți zilele și orele în care vei fi online. De organizarea aceasta va depinde în mod clar rezultatele pe care le vei obține. Nu poți face performanță obținând rezultate fără să fii organizată.

Este posibil să nu-ți placă ce auzi. Acest lucru îți poate zgudui toate preconcepțiile, speranța de a fi un model videochat de top și visele, dar este adevărat.

Realitatea pentru a fi model videochat

Atracția acestei afaceri este credința (falsă) că „poți lucra oricând și oricât dorești și poți face mii în fiecare lună”. Marea majoritate a platformelor și a studiourilor așa se prezintă. În realitate, acest lucru nu este adevărat la început.

Trebuie să fii serioasă în acest sens și să tratezi acest lucru ca fiind afacerea personală.

Nimeni nu trece de la camera de corespondență cu program fix la poziția de CEO, capabil să vină la birou oricând dorește. Ai nevoie mai întâi de multe ore consistente de muncă.

Videochatul este propria ta afacere, dar tratează-te mai întâi ca angajat, nu ca CEO. Când vei avea libertatea și independența de a fi propriul șef vei ști.

Poate dura șase luni sau poate dura doi ani. Dacă vei lua acest lucru în serios încă de la început și faci pașii potriviți, ar trebui să ajungi la obiectivul dorit. Dacă totuși nu ajungi, analizează dacă faci totul bine.

Surse alternative de venit

Pentru ca videochatul să devină afacerea ta, trebuie să lucrezi din greu la ea. Pe lângă munca asiduă de zi cu zi, trebuie să lucrezi și SMART. Este o abordare care va da rezultate pe termen lung.

Aceasta înseamnă să găsești modalități de a câștiga în mod pasiv bani sau să ai adăugări la ceea ce faci deja. Reține că multe dintre acestea nu vor funcționa dacă nu ai deja o bază de fani.

Nu este bine dacă nu o ai până acum, dar nu este nici prea târziu ca să începi de acum.

Poți păstra aceste modalități ca o notiță pentru planurile de viitor. Amintește-ți că, îți propui să construiești pe termen lung, deci adaptează așteptările pentru rezultate tot pe termen lung.

Posibile alternative

Urmărește un program de marketing afiliat. Multe companii de jucării sexuale oferă un procent dacă spectatorii tăi își cumpără jucăriile prin link-ul de afiliat. Nu numai că adăugarea acestor jucării va face spectacolele tale mai interesante, dar va adăuga și „accesibilitatea” și conexiunea despre care am vorbit anterior.

Vinde îmbrăcăminte uzată. Știm că pare ciudat la prima vedere, dar vei întâlni cu siguranță un asemenea fetiș printre clienții tăi. Tot ce trebuie să faci este să porți aceste accesorii, să le sigilezi în vid și să le expediezi clientului.

Imaginile plătite sau abonamentele la un club de fani. Abilitatea de a vedea ceva exclusiv face ca spectatorii să se simtă speciali. Dar amintește-ți, acest lucru ar trebui să fie deasupra conținutului tău gratuit.

Fotografii semnate. Este nevoie de atât de puțin timp. Adăugă un sărut cu ruj sau o picătură de parfum pentru un plus de intimitate. Poate clienții nu se vor înghesui la ele, dar cu siguranță cineva va fi dispus să achiziționeze.

Vinde clipuri și videoclipuri. Bine, acesta nu este pasiv, dar dacă te pregătești deja să faci videochat, lasă deoparte ceva timp pentru a filma ceva exclusiv. Dacă ai noroc, ți se va solicita să faci videoclipuri personalizate, pentru care poți cere o anumită taxă.

Colaborează cu alte modele. Această metodă are avantajul că îți poți extinde baza de vizualizare. În plus, veți avea ambele de câștigat.

Concluzii

Aceste sfaturi pentru modelele videochat sunt doar vârful aisbergului. Sperăm că te vor face să gândești „în afara cutiei”. Poți combina diferite sfaturi pentru a optimiza performanța.

Fiecare dintre modele este unic și are un loc diferit în industria de videochat. Dar concluzia de bază este una simplă.

Nu poți imita ce face un model videochat de top.

Acestea sunt deja în vârf și trebuie să acționeze diferit. Pentru ele va funcționa alte metode și strategii, pe care, dacă le vei copia, te vor încurca mai mult decât te pot ajuta.

Ele pot percepe diferite taxe pentru lucruri care nu sunt potrivite pentru tine. Trebuie să ai în considerare propriile eforturi și să vezi ce a funcționat și ce nu a funcționat pentru tine.

Dacă dorești doar să rămâi casual și să lucrezi doar orele pe care le dorești, fără să-ți faci griji cu privire la câți bani vei face, atunci este în regulă!

Dar dacă dorești să primești sfaturi, cadouri și numerar greu (cum am spus mai înainte), trebuie să muncești pe măsură – ore serioase, muncă cu normă întreagă (sau chiar mai mult).

Totul este potrivit atât timp cât corespunde obiectivelor tale.

Ești mereu binevenită să vezi și alte articole de pe blog. Vezi dacă găsești acolo ceva informații utile care te pot ajuta într-un fel sau altul. Dacă dorești să ne spui ceva, datele noastre de contact îți stau la dispoziție.

Îți dorim mult succes și fie ca obiectivele tale să-ți devină rezultatele pe care le țintești.

Back To Top