Skip to content
Probiotice

Probiotice, beneficii pentru un model videochat

Probiotice, 6 beneficii științifice ce trebuie să ajungă la un model videochat. Microbiomul din intestin joacă un rol integral în sănătatea generală a ta.

Care sunt cele mai populare moduri de a avea grijă de intestinul tău? Cum poți să-i oferi sprijinul de care are nevoie? Poți alege între suplimentele de probiotice și alimentele bogate în probiotice, precum iaurtul și kimchiul.

În acest articol de pe blog vom vedea ce fac exact aceste probiotice pentru tine și sănătatea ta generală.

Ce sunt aceste probiotice

Mulți oameni se gândesc la bacterii ca la niște germeni care te îmbolnăvesc. Dar probioticele sunt bacterii care ajută la sprijinirea sănătății, în special în intestin. Acestea sunt esențiale pentru menținerea microbiomului.

De unde le poți obține? Bacteriile probiotice se găsesc în alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul sau kefirul, în usturoi, kimchi și tempeh. Însă le poți găsi și ca suplimente, inclusiv sub formă de capsule, pastile ori pulberi.

Cele 6 beneficii dovedite ale acestor probiotice

Bacteriile probiotice sunt implicate într-o gamă largă de funcții. De la a ajuta digestia și absorbția, până la amorsarea sistemului imunitar și producerea de neurotransmițători.

Când consumi un supliment probiotic e ca și cum ai avea „polițiști” care veghează asupra ta. Iată o privire mai atentă asupra modului în care acest lucru îți poate afecta sănătatea:

1. Sunt bune pentru intestinul tău

Probioticele ar putea fi cele mai cunoscute pentru impactul lor asupra sănătății intestinului. Gândește-te la probiotice ca la micile tale ajutoare care restabilesc ordinea. Contribuie la menținerea armoniei în ecosistemul tău intestinal.

Un număr mare de dovezi a arătat că probioticele sunt benefice pentru gestionarea problemelor intestinale. De exemplu, diareea cauzată de luarea antibioticelor, constipația sau infecții cu Clostridium difficile.

2. Apelează la probiotice pentru gestionarea greutății

Acestea ar putea juca un rol pozitiv și în menținerea greutății. Bacteriile joacă un rol important în metabolism, fiind implicate în orice. De la digestie la producția și stocarea de energie și chiar la reglarea apetitului.

Mai multe studii au arătat că microbiomii persoanelor obeze sunt diferiți de cei ai persoanelor slabe.

Anumite bacterii sunt mai bune la extragerea energiei din alimente decât altele. Este atât de simplu! Așadar, se întâmplă să ai mai multe tulpini bacteriene dezirabile în intestin.

Ai putea mânca aceleași produse ca o colegă de la videochat. Tu vei ajunge să o transformi în energie, în timp ce colega ta o transformă în grăsime. Unele dintre cele mai frustrante enigme ale vieții, explicate.

3. Susțin digestia sănătoasă

Bacteriile prietenoase sunt jucători cheie în defalcarea și digestia carbohidraților bogați în fibre. Uneori sunt numiți prebiotice.

În timpul procesului de descompunere, bacteriile intestinale produc acizi grași cu lanț scurt (SCFA). De exemplu, butiratul care servește drept „combustibil” pentru celulele care întăresc bariera intestinului.

SCFA-urile pot transforma în mod legitim sănătatea celor care îi urmăresc. Un nivel sănătos de butirat este gândit să protejeze impotriva mai multor probleme de sănătate. De exemplu, obezitatea.

Poate ajuta la gestionarea mai bună a răspunsului inflamator al organismului.

4. Probiotice cu beneficii pentru piele

Probioticele nu fac minuni doar în interiorul corpului tău. De asemenea, acestea pot influența și exteriorul. Ai bacterii pe pielea și pe tot corpul tău. Bacteriile prietenoase produc substanțe antimicrobiene care se luptă cu agenții patogeni nocivi ai pielii. Acest suport nutrițional ar putea ajuta la gestionarea unor probleme.

De exemplu, eczemele, acneea, inflamațiile alergice sau hipersensibilitatea. Mai mult decât atât, promovează vindecarea rănilor și ajută la combaterea afectării pielii. În acest sens, atât probioticele orale, cât și cele topice pot fi de ajutor.

5. Pot afecta într-un mod pozitiv sănătatea emoțională

Probioticele par să reducă răspunsul la stres și anxietate al organismului, afectând funcția cognitivă. Cum? Mecanismele sunt complexe. Bacteriile bune din intestin sunt capabile să producă neurotransmițători de stabilizare ai dispoziției.

Serotonina și dopamina joacă un rol important în reglarea stării de spirit.

După ce te asiguri că ai o stare bună de spirit nu uita să accesezi secțiunea de angajări videochat. Poți intra în contact cu un colaborator pentru a afla mai multe detalii despre noi. De asemenea, îți stăm la dispoziție cu suita de servicii de care poți beneficia la acest studio videochat București.

6. Sănătatea inimii poate fi influențată de aportul de probiotice

Crezi sau nu, beneficiile probioticelor se pot extinde chiar și la inima ta. Există, de asemenea, beneficii și asupra tensiunii arteriale. De consumul de probiotice poate beneficia tensiunea arterială sistolică și cea diastolică. La fel ca din consumul unei diete sărace în sare, a concluzionat o analiză recentă.

Sănătatea inimii este importantă într-un studio videochat. Imaginea pe care o înfățișezi în fața unui webcam se referă și la o frumusețe interioară. Aceasta poate fi dată și de starea ta de sănătate ca model non nud.

Probiotice pentru modelele dintr-un studio videochat București

Obținerea mai multor probiotice poate ajuta și microbiomul vaginal? Te confrunți cu infecții precum vaginoza bacteriană sau infecțiile cu drojdie? Acestea pot apărea atunci când bacteriile rele sunt mai numeroase decât cele bune.

Având în vedere acest lucru, obținerea mai multor bacterii bune poate fi răspunsul la problemele tale. Acestea se pot găsi sub formă de alimente sau suplimente probiotice.

Luarea unui probiotic oral sau a unei combinații de probiotice-antibiotice ar putea ajuta.

Și consumul regulat de iaurt, un aliment bogat în probiotice, este legat de niveluri sănătoase de bacterii. Probioticele s-ar putea dovedi benefice și în timpul sarcinii. OMS recomandă ca femeile însărcinate cu risc ridicat de a avea copii cu alergii să ia un supliment probiotic.

Alegerea unui probiotic benefic pentru tine

Există o mulțime de tulpini de bacterii care se încadrează în categoria probioticelor. Diferite tulpini pot fi legate de beneficii diferite.

Așadar, te gândești să iei un probiotic? Caută un supliment cu o tulpină ce s-a dovedit a avea potențial în satisfacerea nevoilor tale. Experții încă studiază modul în care diferite tulpini probiotice își oferă beneficiile unice.

Iată o scurtă radiografie asupra a ceea ce cercetările au descoperit până acum:

  • pentru asistență generală în sănătate: Lactobacillus, Bifidobacterium și Saccharomyces Boulardii;
  • pentru diaree: Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus acidophilus și Lactobacillus bulgaricus;
  • pentru menținerea greutății: Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus și Bifidobacterium lactis;
  • pentru susținerea stării de spirit: Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve și Bifidobacterium infantis. Sau Lactobacillus helveticus și Lactobacillus rhamnosus;
  • pentru sănătatea inimii: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum și Bifidobacterium lactis;
  • pentru balonare: Lactobacillus Acidophilus și Bifidobacterium lactis.

Pe lângă tulpinile probiotice, acordă atenție și numărului de unități formatoare de colonii (UFC). Acestea ar trebui să fie enumerate pe eticheta produsului.

Un supliment probiotic tipic conține între 1 și 50 miliarde de UFC pe doză. Numerele mai mari de UFC nu înseamnă neapărat că sunt mai puternice decât cele mai mici. Mai mult nu înseamnă tot timpul mai bine.

Vrei ceva care are o stabilitate bună și o durată de valabilitate conformă. Mai apoi, vrei să ai tulpini care au fost bine cercetate.

Este important să cauți produse care să enumere numărul de UFC pe data expirării etichetei. Dincolo de acea dată, nu este garantat faptul că produsul va avea cantitatea de UFC de pe etichetă.

Se poate ca pe un probiotic să se listeze numărul UFC „la momentul fabricării”. Nu există nicio garanție că produsul va rămâne la fel de puternic în momentul în care îl folosești.

Indiferent de produsul pe care îl alegi, urmează indicațiile de depozitare. Este important pentru a-ți păstra produsul cât mai eficient. Unele probiotice vor trebui refrigerate. Altele ar trebui să fie păstrate într-un loc răcoros și uscat.

Toată lumea ar trebui să ia un probiotic?

Probioticele sunt în general considerate sigure de luat dacă ești sănătoasă. Suferi de o boală gravă sau ai un sistem imunitar deficitar? În acest caz ar fi bine să primești mai întâi „verde” de la un medic specialist.

Cât de mult ar trebui să consumi și cât de des? Dacă ai o stare generală de sănătate bună poți lua un supliment probiotic în fiecare zi. Merită, de asemenea, să încorporezi alimente pline de probiotice în dieta ta. Ne gândim aici la iaurt, kefir, usturoi, kimchi sau tempeh.

Cu toate acestea, nu există o doză standard potrivită pentru toată lumea. Ia în considerare să discuți cu medicul tău sau cu un dietetician autorizat, specializat în alimentație. Aceștia vor putea oferi îndrumări mai specifice pe baza problemei pe care încerci să o rezolvi.

În cele din urmă, fii atentă la modul în care suplimentul probiotic te face să te simți. Simptomele pe care încerci să le gestionezi par să se înrăutățească în loc să se îndrepte?

Începi să prezinți un disconfort stomacal? Acestea ar putea fi semne că tulpina probiotică nu este de acord cu tine. În acest caz ar trebui să faci o pauză și să iei în considerare încercarea unei alte tulpini.

Microbiomul intestinal este format din trilioane de bacterii care trăiesc în intestinul subțire. Aceste bacterii sunt implicate într-o gamă largă de funcții în organism. Sprijină sistemul imunitar, sistemul digestiv și multe altele.

Suplimentele sau consumul de alimente bogate în probiotice ajută la susținerea bacteriilor bune.

Cum să păstrezi probioticele pentru beneficii maxime

Probabil ai auzit deja multe dintre avantajele pentru sănătate ale probioticelor. De exemplu, modul în care acestea susțin digestia, un sistem imunitar mai sănătos și chiar starea de spirit.

Așadar, acum când ai decis că dorești un probiotic, vin următoarele întrebări. Pe care să îl iau? Este unul mai bun pentru a fi depozitat în frigider sau pe raft e la fel de bine? Cum pot să mă asigur că le depozitez corect pentru a avea toate avantajele?

Este nevoie de refrigerarea probioticelor?

Există o modalitate foarte ușoară de a-ți da seama: verifică eticheta. În cazul în care probioticul trebuie refrigerat, producătorul va specifica undeva pe sticlă sau pachet.

Un indiciu despre cum să păstrezi corect probioticul e modul în care a fost depozitat când l-ai cumpărat. L-ai găsit în secțiunea frigorifică din magazinul de produse alimentare? A fost expediat de la producător cu un pachet de gheață? Cel mai probabil va trebui să rămână la frigider.

Pe de altă parte, dacă probioticele sunt stabile pentru raft, eticheta va spune și asta. Mulți producători chiar adaugă câteva informații suplimentare despre modul corect de a stoca probioticele. În acest mod, le poți prelungi durata de valabilitate.

Produsele probiotice refrigerate sunt mai bune?

În ceea ce privește eficacitatea, se pot obține beneficii cu oricare dintre opțiuni. De ce unele probiotice au nevoie de refrigerare iar altele nu? Se datorează, în principal, faptului că diferite tulpini au niveluri de sensibilitate diferite. Nu toate tulpinile pot fi uscate și congelate pentru a le face stabile pe raft.

Unele bacterii probiotice sunt foarte sensibile la anumite metode de prelucrare. Poți presupune că probioticele refrigerate conțin mai puțini aditivi. Acest lucru nu e valabil în toate cazurile. Îți recomandăm să verifici etichetele pentru a te asigura că orice probiotic alegi nu conține aditivi.

Frigiderul poate crea, de asemenea, o barieră pentru a lua probiotice, în primul rând. De exemplu, în cazul în care călătorești mult. E dificil să transporți o sticlă de probiotice sensibile la căldură printre hainele tale fashion pe unde mergi.

Care este cel mai bun mod de a stoca probioticele?

Nu trebuie să refrigerezi probiotice care pot sta pe raft. Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care le poți face pentru ca acestea să reziste mai mult:

  • păstrează probioticele în ambalajul sau sticla originală. Unele materiale, cum ar fi sticla sau anumite plastice, sunt mai bune pentru a bloca umiditatea. Sunt factori de mediu care pot ucide bacteriile și pot reduce eficacitatea probioticului tău. Producătorii aleg cu atenție ambalajul pentru a optimiza termenul de valabilitate;
  • depozitează-le într-un loc răcoros și uscat;
  • asigură-te că sunt bine sigilate;
  • evită să le depozitezi într-un dulap de medicamente într-o baie unde faci duș. Căldura și umiditatea din apa caldă pot ucide probioticele.

Nu ești sigură dacă probioticul tău trebuie sau nu să fie refrigerat? Poți oricând să fii precaută și să îl păstrezi în frigider. Acest lucru ajută la menținerea unei temperaturi sigure și protejează probioticele de căldură și umiditate.

Suplimentele probiotice pot expira?

La fel ca toate lucrurile vii, probioticele mor sau expiră la un moment dat. Probioticele trebuie să fie în viață pentru a funcționa. Datele de valabilitate ale suplimentelor din probiotice sunt deosebit de importante.

Când vezi un supliment probiotic, fiecare conține un număr specific de organisme per capsulă. Un probiotic poate avea 5 miliarde de unități formatoare de colonii pe doză. Altul poate are 25 miliarde de unități formatoare de colonii pe doză.

Dar aceste numere reprezintă doar ceea ce este în capsulă până la expirarea lor. După aceea, cantitatea de probiotice scade și suplimentul devine mai puțin eficient, în timp.

Cu cât respecți mai puțin instrucțiunile de depozitare, cu atât se vor deteriora mai repede.

De exemplu, probioticul tău solicită refrigerare. Tu îl lași pe tejghea, în mijlocul verii. L-ai uitat acolo în timp ce te relaxezi afară în căutarea unui bronz perfect. Căldura și umiditatea pot ucide o parte sau toate bacteriile, chiar înainte de data de expirare.

Cum să procedezi dacă probioticul tău nu are o dată de expirare sau un termen de valabilitate? Nu-l cumpăra! Fără o dată de expirare nu există nicio modalitate de a spune dacă probioticele tale mai au un efect benefic.

Concluzie

Probioticele refrigerate nu sunt superioare opțiunilor stabile pentru depozitare pe un raft. Ceea ce este cel mai important e să alegi un probiotic de înaltă calitate. Depozitează-l conform instrucțiunilor producătorului.

În cazul în care probioticul necesită refrigerare, păstrarea la rece ține bacteriile în viață. Dacă probioticul tău e stabil pe raft, nu trebuie să îl pui la frigider.

Tehnicile adecvate de stocare cresc șansele ca bacteriile să reziste cât mai mult posibil.

Dacă ești gravidă, alăptezi sau urmezi alte tratamente medicamentoase, consultă medicul înainte. Este întotdeauna optim să te consulți cu un furnizor de servicii medicale. Mai ales atunci când vrei să vezi ce suplimente sunt potrivite pentru tine.

Back To Top