Skip to content
Pregătirea pentru prima zi de VideoChat

Pregătirea pentru prima zi de VideoChat

Prima zi de videochat e la fel ca orice „primă zi”. Este plină de emoții, foarte memorabilă și îți poate marca cariera de viitor pentru un studio videochat București.

Va fi o zi mai ușoară dacă ai mai avut tangențe cu videochatul sau cu un studio videochat. Dacă nu ai mai avut alte implicații și nici măcar unele informații articolul de astăzi îți poate fi util.

Pe parcursul articolului vom vorbi despre ce ai nevoie pentru videochat, lucrurile pe care ar trebui să le faci pentru prima zi de videochat, dar mai ales – ce greșeli trebuie să eviți.

Rămâi cu noi pe parcursul acestui articol pentru a descoperi informații utile.

De ce ai nevoie în prima zi

Evident că, nu te poți apuca de videochat fără câte lucruri esențiale. Acestea sunt elementare – pentru a putea fi online ai nevoie pe o parte logistică minimă.

În cazul unui studio de videochat partea aceasta va fi asigurată de către studio. În acest caz tu trebuie să aduci de acasă doar motivația și atitudinea corespunzătoare.

Un studio videochat îți poate oferi și un mic training înainte de a fi efectiv online.

Cu ajutorul informațiilor primite poți trece mult mai ușor peste provocările din prima zi. Vei avea încredere mai mare în tine și în felul cum te prezinți în fața admiratorilor.

Conexiunea la internet și o cameră web HD

Conexiune la internet trebuie să fie cu o viteză bună. Iar camera web HD (High-definition video) va asigura calitatea imaginii transmise către admiratori.

Viitorii clienți vor fi mai predispuși să plătească pentru transmisiile tale, dacă vei apărea online cu o conexiune de calitate superioară și o cameră web corespunzătoare. Practic, acestea îți garantează calitatea tehnică a imaginii pe care clientul o are în fața sa.

Camera web încorporată la un laptop personal de cele mai multe ori nu are o calitate foarte mare. Dacă observi faptul că, clienții nu se înghesuie la show-urile tale, ar trebui să verifici în primul rând conexiunea la net și camera video cu care transmiți.

Iluminarea corectă

Iluminarea corectă vine să completeze conexiunea la internet și calitatea imaginii transmise de webcam. Cu ajutorul unei iluminări optime îți poți scoate în evidență trăsăturile fizice.

Iluminarea corectă reprezintă un aliat necesar pentru un job în videochat.

Cea mai mare parte a luminii trebuie să vină din spatele camerei. Înclinația unghiului trebuie să fie aproximativ de 45 de grade față de poziția și locul unde stai.

Folosește neapărat minim două surse de lumină. Poți încerca diferite nuanțe de lumină dacă încerci să creezi un concept de show. Cu ajutorul nuanțelor poți amplifica „filmul” unui show. Dacă ești într-o zi obișnuită, poți folosi luminile simple fără nuanțe deosebite.

Iluminatul folosit în videochat va juca un rol imens în fluxul de clienți pe care îl vei avea. Streaming-ul de calitate superioară duce nemijlocit la creșterea potențialului de a face bani.

Ținute și jucării

Cele mai multe modele de videochat își ascund identitatea reală atunci când aleg această meserie. Prin urmare își aleg un nume de model și crează un personaj în jurul acestuia. Personajul va reprezenta „imaginea” modelului în fața clienților și admiratorilor.

Pentru a nu plictisi publicul vei avea nevoie de ținute diferite. Evident, investițiile de genul acesta sunt deseori costisitoare. Nu orice model începător își permite așa ceva, iar dacă nu ai mai avut anterior experiență în video chat, nici nu vei fi sigură ce este potrivit sau nu să procuri.

Ținutele trebuie să fie sexy și drăguțe, dar ai grijă să nu exagerezi, să fii prea vulgară. Desigur, clienții sunt diferiți – amintește-ți mereu că ei plătesc pentru un serviciu pe care tu îl oferi.

De fiecare dacă când un client este în fața ta, gândește-te la o analogie în care tu ești client și achiți un serviciu. În calitate de client vei dori un serviciu calitativ pentru suma de bani achitată. Ei bine, care este diferența când în fața ta este un client și tu ești prestatorul? Nici una!

În această ordine de idei, ținutele și jucăriile tale trebuie să reflecte două lucruri importante:

  • personajul și identitatea modelului online;
  • profesionalismul în fața clienților.

Nu trebuie să cheltui sume mari de bani pe ținute și jucării extravagante. Alese cu gust, vei avea nevoie de câteva ținute sexy care te pot scoate în evidență.

Ce trebuie să faci pentru prima zi

Pentru prima zi va trebui să faci câteva lucruri importante. Acestea sunt mai mult sau mai puțin importante în funcție de cum ai ales să lucrezi.

Dacă ai ales să practici meseria în mod independent vei avea nevoie de mai multe. Dacă ai ales un studio videochat București (sau oricare alt oraș) o parte din aceste lucruri importante îți vor fi puse la dispoziție de către studio.

Dacă nu vei respecta aceste recomandări, vei constata în foarte puțin timp că eforturile sunt zadarnice. Nu poți atinge rezultate importante dacă nu te prezinți profesional.

Amenajează spațiul de lucru

Nu poți profesa această meserie fără a avea un spațiu de lucru. Trebuie să fie amenajat frumos și iluminat corect. Cel mai important aspect – trebuie să-ți asigure intimitate.

Ai nevoie de un spațiu de lucru în care să fii sigură că nu vei fi deranjată în timpul programului. Dacă ar intra cineva peste tine în perioada cât ești live, nu doar că ar fi o situație neplăcută, dar vei dovedi și lipsă de neprofesionalism.

Atunci când cauți anunțuri cu angajări videochat sau când planifici să mergi la un interviu de angajare fii atentă la acest aspect. Majoritatea studiourilor au camere bine amenajate.

Pe lângă camerele bine amenajate, pentru noi, spațiul de lucru și intimitatea modelului în timpul programului reprezintă o parte integrată a confidențialității.

Alege platforma pe care vei dori să o folosești

Există mai multe opțiuni posibile în acest sens. Dacă alegi să practici independent meseria vei avea nevoie de ceva timp pentru a găsi o platformă care să-ți îndeplinească cerințele.

Un studio de videochat are toată infrastructura necesară pentru a putea fi cât mai curând posibil în fața admiratorilor. Setările profilului și a prezenței online (Facebook și alte platforme social media) o poți lăsa pe seama studioului. În acest timp, tu poți urma un curs de inițiere în comunicare și/sau psihologie.

Fii sexy încă din prima zi

Un lucru trebuie să fie clar – sexy nu trebuie să însemne sexual. Ținuta și prezența în fața camerei trebuie să reflecte identitatea modelului și nu identitatea ta personală.

Evită machiajul în exces și strident. Poți învăța multe lucruri noi. Poți urma cursuri de makeup, cum să aplici un demachiant, cum să îngrijești sprâncenele și părul – și toate doar pentru ca imaginea oferită să fie cât mai naturală.

Vei învăța în acest fel cum îngrijirea ta să devină o rutină zilnică. Mulți clienți preferă un stil natural nu doar în felul cum te prezinți, dar și în felul în care vei arăta.

Fii online

Odată ce ai îndeplinit aceste recomandări nu îți rămâne de făcut un singur lucru. Să pornești camera și să fii online.

Doar tu știi și de tine depinde cum va evolua prima zi de lucru. Poate fi o experiență plăcută, în care vei interacționa cu oameni plăcuți și dornici să te cunoască. La fel, poate fi o experiență neplăcută în care nu vei avea nici un vizitator.

Indiferent cum va fi această primă zi, este important să o gestionezi corect.

Aici iar apare un avantaj al unui studio de videochat. Vei putea împărtăși experiența avută și, mai mult decât atât, vei putea cere și un sfat de la alte modele care deja au trecut acest prag.

O comunitate profesională la care știi că poți apela în momentele sensibile reprezintă un suport enorm. Mai ales că, multe dintre studiourile de videochat București au specialiști ce oferă consiliere.

Greșeli de evitat în prima zi

Chiar dacă ai îndeplinit cu rigoare recomandările discutate mai sus, totuși se pot „infiltra” mici greșeli. Acestea nu sunt de condamnat – cu toții greșim mai mult sau mai puțin. Până la urmă, greșeala reprezintă experiența prin care înveți lucruri noi.

Învățarea tuturor subtilităților în videochat online necesită timp. Experiența în sine este foarte subiectivă. Ce vom menționa în continuare, nu reprezintă greșeli enorme atât timp, cât pentru cineva pot fi experiențe utile.

Prea mult timp în chat-ul privat

Acesta poate fi o greșeală care va avea efecte pentru viitor. Fiind în prima zi ai nevoie de cât mai multă expunere publică în rândul audienței.

În această etapă persoanele care te văd sunt „posibili” clienți sau admiratori. Aceasta nu reprezintă comunitatea de admiratori și clienți fideli pentru care ai devenit o preferință.

Încearcă să eviți petrecerea timpului într-un chat privat. Încercă să te folosești din plin de mențiunea „model nou” pe care o ai în prima perioadă.

Folosită efectiv, această expunere te va ajuta să-ți formezi baza de fani proprii. Din momentul în care vin alte modele cu această mențiune este mai greu să obții această poziționare favorabilă.

Lupta cu sentimentul de nervozitate

Evident că vei avea emoții. Dacă vei face și o criză de anxietate, poți fi sigură că vei avea un sentiment de nervozitate și incomoditate. Nu trebuie să fie o luptă cu nimic. Trebuie doar să te bucuri că începi o nouă carieră cu multe perspective înainte.

Un model videochat are nevoie de curaj. Când ești online, practic ești anonimă. Ai libertatea de a proiecta orice aspecte ale personalității. Îi poți lăsa pe oameni să vadă părți din tine pe care nu le-ai împărtășit cu nimeni.

Dar aceasta este și frica cea mai mare. Noul mereu va speria – îți va pune la îndoială și la încercare zona de confort. Nu-ți rămâne decât să ridici capul sus și să lași prima zi să se întâmple.

Încercând din greu să fii seducătoare

Nu încerca din toate puterile să fii seducătoare pentru clienți încă din prima zi. Vei arăta doar un sentiment teribil de disperare, iar disperarea este neatractivă.

Încercă să rămâi cât mai pozitivă și să interacționezi cât mai natural cu membrii. Relaxează-te și bucură-te de interacțiunile noi și persoanele interesante care vor apărea în calea ta.

Subestimarea

Un lucru să fie clar – nu te subestima. Nu te compara cu alte modele. Dacă acorzi o atenție prea mare acestor aspecte te vei sabota singură.

Nu este nevoie să imiți pe nimeni. În videochat nu există o rețetă a succesului tocmai datorită acestui aspect. Personalitatea și naturalețea – aceasta și este rețeta succesului. Câte modele există în videochat, atâte rețete sunt.

Dacă în alte domenii există în drum de parcurs, în videochat TU ești drumul de parcurs.

Părerile tale și personalitatea ta te fac unică. Poți fi sigură că există un grup clienți care caută pe cineva ca tine. În această industrie mare încă mai există loc pentru oricine își dorește o carieră în domeniu.

Prima zi nu se va repeta

Prima zi se întâmplă o singură dată. Din acest considerent este și atât de importantă. Nu o vei mai putea repeta oricât de mult ți-ai dori.

Ar trebui să te raportezi cât mai indulgent față de prima zi. Aceasta trebuie să fie o experiență din care să ai ce să înveți. Las-o să fie punctul de plecare pentru multe bucurii și pentru propria dezvoltare.

Dacă ai nevoie de sprijin și îndrumare poți completa formularul nostru de contact sau poți telefona la număru afișat în secțiune. Pentru ca timpul de muncă să fie cât mai eficient vom învăța împreună.

Doar făcând ceva care îți place nu te vei plânge că mergi la serviciu. Nu uita că, dacă ai întrebări cu privire la această mare industrie s-ar putea ca răspunsurile să se afle în experiența noastră.

Back To Top