Skip to content
Comunicare

Comunicare, cum ar trebui să comunice un model VideoChat

Comunicarea este un subiect foarte larg. Există foarte multe studii și cărți referitoare la acest aspect și la modul cum acesta influențează evoluția umană în general.

Există studii care încearcă să demonstreze că, anume datorită comunicării, anume limbajului scris, omul a reușit să evolueze de la strămoșii săi nomazi. Dacă este adevărat sau nu, acest lucru mai puțin contează.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi fost lumea dacă nu ar fi existat comunicarea? Tot ce cunoaștem azi se datorează comunicării și modului în care aceasta se întâmplă.

Datorită comunicării a apărut limbajul, sau invers, datorită limbajului a apărut comunicarea.

Comunicăm în fiecare zi. Nu putem nega acest aspect. Chiar în acest moment, când citești acestă postare pe blog, comunicarea are loc. În viața noastră de zi cu zi, nu putem nega importanța comunicării.

Comunicarea are mai multe aspecte și fiecare din ele este important. Pentru un model videochat comunicarea reprezintă încă o armă secretă. Cu ajutorul comunicării, un model poate fi interesant, sau din contra, plictisitor.

Să ai mereu ceva de spus, a fost și este o caracteristică atrăgătoare pentru multe persoane. Ca un model să fie interesant, trebuie să poată cunoaște diferite informații și să le poată comunica eficient.

A putea „face conversație” reprezintă una din calitățile cele mai importante pentru un model videochat. Atunci când interacționează cu un client, comunicare este mecanismul prin care cei doi interacționează.

Ce este comunicarea?

Comunicarea are multe definiții. De cele mai multe ori, definiția reflectă și domeniu de cercetare din care aceasta provine. Nu vom intra în detalii amănunține. Pe noi, pentru acest articol, ne interesează la modul general comunicarea.

Comunicarea este pur și simplu actul de transfer al informațiilor.

Acest transfer se poate întâmpla dintr-un loc, de la o persoană sau de la un grup în altul. Prin urmare, toți indivizii (și organizațiile constituite de ei) comunică informații.

Fiecare act de comunicare implică (cel puțin) un expeditor, un mesaj și un destinatar. Acest lucru poate părea simplu, dar comunicarea este de fapt un subiect foarte complex.

Cauți angajări videochat, este comunicare. Mergi la un interviu de angajare pentru un studio videochat București, este comunicare. Ești în fața unui webcam, este comunicare. Chiar și atunci când taci, poate fi o formă de comunicare.

Transmiterea mesajului de la expeditor la destinatar poate fi afectată de o gamă uriașă de lucruri. Acestea includ emoțiile noastre, mediul cultural, mediul folosit și chiar locația noastră.

Complexitatea comunicării este motivul pentru care abilitățile de comunicare bune sunt considerate și atât de dorite de angajatorii din întreaga lume. O comunicare precisă, eficientă și lipsită de ambiguitate este de fapt extrem de grea.

De ce este importantă comunicarea?

A fi capabilă să comunice bine este important pentru un model videochat. Vor fi oameni diferiți cei cu care va comunica. Aceasta include familie și diferiți profesioniști din domeniul videochatului.

Un model videochat în timpul de muncă va discuta cu diferite tipuri de clienți. Aceștia pot fi din diferite țări, prin urmare trebuie o abordare persoanlizată pentru fiecare din ei.

Unele dintre aceste discuții pot fi dificile și emoționale.

Clienții sunt diferiți. Modelele de videochat sunt diferite. Interacțiunile sunt și ele diferite. Comunicarea este podul de legătură între aceste elemente. Datorită comunicării, interacțiunile sociale sunt atât de diferite.

În interacțiunea noastră zilnică, comunicarea joacă un rol important în procesul de interacțiune mai rapidă. Pentru a face viața mai ușoară, trebuie să comunicăm în cel mai rapid mod.

Ca ființă socială, comunicarea este singura și unica noastră cale de a rezolva orice problemă. Pe măsură ce lumea se dezvoltă, trebuie să ne dezvoltăm abilitățile în fiecare sector. Fără comunicare, nici măcar nu te poți gândi la o parte a dezvoltării personale.

În toată această complexitate, vorbirea nu este singura modalitate prin care comunicăm. Specialiștii în comunicare au identificat e serie de modalități prin care putem comunica. Gesturile, mimica, textul și vorbirea sunt cele mai importante moduri de a comunica.

Tipuri de comunicare

Folosim comunicarea în fiecare zi, în aproape orice mediu, inclusiv la locul de muncă. Indiferent dacă dai ușor din cap în acord sau prezinți informații unui grup mare, comunicarea are loc.

Comunicarea este absolut necesară atunci când construim relații, împărțim idei, delegăm responsabilități, gestionăm o echipă și multe altele.

Învățarea și dezvoltarea abilităților de comunicare bune te pot ajuta să reușești în carieră. Poți deveni un candidat competitiv la job construindu-ți propria rețea de relații.  Comunicarea și abilitățile interpersonale sunt cu siguranță capabile să fie atât crescute, cât și perfecționate.

Există patru tipuri de comunicare pe care le folosim zilnic: verbală, nonverbală, scrisă și vizuală. Haideți să aruncăm o privire la fiecare dintre aceste tipuri de comunicare, de ce sunt importante și cum le poți îmbunătăți pentru a avea succes în carieră.

Există mai multe moduri diferite de a împărtăși informațiile. De exemplu, poți utiliza comunicarea verbală atunci când faci o prezentare cu un grup. Poți utiliza comunicarea scrisă atunci când trimiți un e-mail.

Abilitățile de comunicare te pot ajuta să obții rezultate. Poți folosi comunicarea scrisă atunci când faci marketing pe cele mai importante rețele de social media. Atunci când interacționezi cu clienții, trebuie să cunoști fiecare tip de comunicare și cum îți poate fi util.

Verbal

Comunicarea verbală este utilizarea limbajului pentru a transfera informații prin vorbire sau limbă de semne. Este unul dintre cele mai frecvente tipuri, deseori utilizate în prezentări, conferințe video și apeluri telefonice, întâlniri și conversații one to one.

Comunicarea verbală este importantă deoarece este eficientă. Poate fi utilă susținerea comunicării verbale atât cu comunicarea nonverbală, cât și cu cea scrisă.

Iată câțiva pași pe care îi poți face pentru ați dezvolta abilitățile de comunicare verbală:

 • folosește o voce puternică și sigură atunci când ești nu doar în fața clienților;
 • ai încredere atunci când vorbești pentru ați face ideile cât mai înțelese;
 • folosește-te de ascultarea activă și îndreaptă toată atenția asupra interlocutorului;
 • evită cuvintele de umplere;
 • fii concisă și nu derapa inutil de la subiect;
 • respiră regulat;
 • dezvoltăți vocabularul

Comunicare verbală fiind unul din cele mai comune tipuri de comunicare, necesită și atenția cuvenită. Dacă nu ești încrezută în forțele proprii, poți urma unele cursuri special organizate în acest sens.

Non-verbal

Comunicarea non-verbală este folosirea limbajului corpului, a gesturilor și a expresiilor faciale pentru a transmite informații altora. Poate fi utilizată atât intenționat, cât și neintenționat.

Comunicarea nonverbală este deseori calitatea ceai mai bună a unui interlocutor plăcut.

De exemplu, s-ar putea să zâmbești neintenționat când auzi o idee sau o informație plăcută sau amuzantă. Comunicarea non-verbală este utilă când încerci să înțelegi gândurile și sentimentele altora. Reprezintă punctul de pornire pentru arta seducției.

Dacă un model afișează un limbaj al corpului „închis”, cum ar fi brațele încrucișate sau umerii „zgâriați”, s-ar putea să fie percepută ca neliniștită, furioasă sau nervoasă.

Dacă afișează un limbaj corporal „deschis” în schimb, cu ambele picioare pe podea și brațele în lateral sau pe masă, este posibil să fie percepută ca pozitivă și deschisă la informații. Clienții simt și percep aceste aspecte.

Iată câțiva pași pe care îi poți face pentru ați dezvolta abilitățile de comunicare non-verbală:

 • fii atentă la emoțiile tale și cum acestea se simt fizic;
 • încearcă să identifici unde îți simți emoția în interiorul corpului;
 • dezvoltă conștiința de sine;
 • fii intenționată în legătură cu gesturile tale non-verbale și observă cum reacționează cel din fața ta;
 • folosește comunicare nonverbală pentru a susține comunicarea verbală;
 • dezvoltă mimica feței și expresiile;
 • fii deschisă și comunică cu gesturi largi.

Fiind atentă la gesturile tale, vei observa în timp că admiratorii te vor considera o prezență plăcută. Gesturile non-verbale pot reprezenta punctul de conversie în care admiratorii îți devin clienți fideli.

Scris

Comunicarea scrisă este actul de a scrie, tasta sau tipări simboluri precum litere și numere pentru a transmite informații. Este utilă, deoarece oferă o înregistrare de informații pentru referință.

Scrierea este folosită în mod obișnuit pentru a partaja informații prin cărți, broșuri, blog-uri, scrisori, memorii și multe altele. E-mailurile și chaturile sunt o formă comună de comunicare scrisă la locul de muncă.

Chat-ul reprezintă principalul tip de comunicare pentru un model videochat.

După cum deja ai observat, cuvântul videochat are în conținut expresia chat. Datorită acestei componente, acest tip de comunicare este cel mai important pentru un model. Prin videochat online un model comunică cu admiratorii și clienții săi.

Iată câțiva pași pe care îi poți face pentru a-ți dezvolta abilitățile de comunicare scrisă:

 • păstrează simplitatea;
 • comunicările scrise trebuie să fie cât mai simple și cât mai clare;
 • nu te baza pe ton;
 • adaugă personalitate scrisului;
 • comunică atitudinea ta prin scris;
 • identifică greșelile sau oportunitățile de a spune ceva diferit;
 • evită pe cât de mult posibil greșelile de ortografie.

Modul în care scrii trebuie completat și de gesturi. Nu poți trimite un mesaj scris plin de umor, iar gesturile tale să comunice contrariul. Scrisul și gesturile tale trebuie să comunice aceleași lucruri cu aceeași tonalitate.

Vizual

Comunicarea vizuală este actul de a utiliza fotografii, artă, desene, schițe, diagrame și grafice pentru a transmite informații. Vizualele sunt adesea folosite ca ajutor în timpul prezentărilor pentru a oferi un context util alături de comunicare scrisă și/sau verbală.

Deoarece oamenii au diferite stiluri de învățare, comunicarea vizuală ar putea fi mai utilă pentru unii să consume idei și informații. Poți folosi cu succes comunicarea vizuală pe Facebook, Instagram sau chiar pe un website videochat, dacă ai unnul.

Iată câțiva pași pe care îi poți face pentru ați dezvolta abilitățile de comunicare vizuală:

 • întreabă și alte păreri înainte de a folosi un vizual;
 • ai grijă ca un vizual să nu creeze confuzii;
 • un vizual trebuie să aduge valoare adăugată mesajului transmis;
 • sigură-te că imaginile folosite sunt ușor înțelese de publicul tău;
 • nu folosi imagini sensibile, ofensive sau violente sub nici o formă.

Dacă în interacțiunea cu clienții nu prea vei folosi acest tip de comunicare, pentru canalele de marketing acest tip este ideal. Ai grijă la ce mesaj vrei să comunici și dacă vizualul amplifică acel mesaj.

Bariere în comunicare

Barierele de comunicare pot împiedica comunicarea sau pot avea un sens incorect din cauza cărora pot fi create neînțelegeri. Prin urmare, este esențial pentru un model să identifice aceste bariere și să ia măsurile adecvate pentru a le depăși.

Există multe motive pentru care comunicarea interpersonală poate eșua. În multe situații este posibil ca mesajul comunicat să nu fie primit exact așa cum și-a propus expediatorul.

Feedback-ul este important pentru a vedea dacă mesajul a fost înțeles corect.

Abilitățile de ascultare activă, clarificare și reflecție pot ajuta, dar comunicatorul priceput trebuie să fie, de asemenea, conștient de barierele de comunicare. În special cum să evite sau să depășească aceste bariere.

Există multe bariere de comunicare, care pot apărea la diferite etape ale comunicării. Aceste bariere pot duce la denaturarea mesajului transmis și, prin urmare, apare riscul de a pierde bani și de a se crea neînțelegeri.

O comunicare eficientă presupune depășirea acestor bariere și transmiterea unui mesaj clar și concis. Trebuie să fii atentă la aceste bariere, deorece fiind online, de cele mai multe ori vei trece peste ele improvizând.

Comunicarea are bariere semantice

Acestea sunt preocupate de problemele și obstrucțiile din procesul de codificare și decodare a unui mesaj în cuvinte sau impresii. În mod normal, astfel de bariere se datorează utilizării cuvintelor greșite, traducerilor defectuoase, interpretărilor diferite etc.

Pentru tine această barieră poate fi o adevărată provocare. Dacă dorești să rămâi model anonim pentru familie și prieteni, dar totuși vrei să ai succes, vei bloca accesul pentru anumite țări.

În acest fel, clienții tăi vor fi din țările unde limba engleză nu este limba nativă.

Dacă nu stăpânești bine limba engleză și nici clientul, nu îți rămâne decât tipul non-verbal de comunicare. Acesta este și motivul pentru care trebuie să le stăpânești pe toate într-o măsură decentă, încât să nu denaturezi mesajul transmis.

Comunicarea are bariere psihologice

Factorii emoționali sau psihologici acționează, de asemenea, ca bariere în calea comunicării. Starea de spirit atât a expeditorului, cât și a receptorului comunicării se reflectă într-o comunicare eficientă. O persoană îngrijorată nu poate comunica corect și un destinatar furios nu poate înțelege corect mesajul.

Atitudinea și motivația ta pot reprezenta căderea acestei bariere.

Astfel, în momentul comunicării, atât expeditorul cât și receptorul trebuie să fie psihologic solizi. De asemenea, ar trebui să aibă încredere reciprocă. Dacă nu se cred reciproc, nu pot înțelege mesajul celuilalt în sensul său inițial.

Comunicarea are bariere organizaționale

Factorii legați de structura organizațională, regulile și reglementările relațiilor de autoritate pot uneori acționa ca bariere pentru o comunicare eficientă.

Un studio videochat este în primul rând o entitate organizațională.

Într-o organizație cu un model de comunicare puternic centralizat, oamenii nu pot fi încurajați să aibă comunicare gratuită. De asemenea, regulile și reglementările rigide și procedurile greoaie pot deveni un obstacol în calea comunicării.

Un studio videochat București va trebui să-și dezvolte o cultură organizațională solidă care va susține și va încuraja comunicarea și sfaturile utile. Poți afla mai multe despre noi, iar noi vom fi încântați să-ți răspundem dacă ai unele întrebări.

Comunicarea are bariere personale

Factorii personali, atât ai expeditorului cât și ai receptorului pot acționa ca o barieră pentru o comunicare eficientă. Dacă un superior crede că o anumită comunicare poate afecta negativ autoritatea sa, el poate suprima o asemenea comunicare.

Aceleași probleme se pot întâlni și atunci când interacționezi cu un client. Acesta se poate crede superior, denaturând în acest fel încercarea ta de a trimite un mesaj  coerent și clar.

De asemenea, dacă superiorii (clienții) nu au încredere în competența subordonaților lor, este posibil să nu solicite sfatul lor. Este posibil ca subordonații să nu fie dispuși să ofere utilitate. Nu uita că tu deții controlul interacțiunii.

Concluzii

Comunicarea este prezentă în toate aspectele vieții de zi cu zi. Suntem bombardați cu mii de mesaje, chiar dacă nu reușim să le procesăm pe toate. Modul în care comunicăm ne poate afecta viața personală și relațiile de muncă de la job.

Fiind conștientă de comunicare, tipurile acesteia și barierele ce stau în calea mesajului, vei putea interveni prompt și util pentru a clarifica mesajul pe care dorești să-l trimiți sau să-l primiești.

Comunicarea eficientă îți poate ușura cariera spre rezultate.

De cele mai multe ori, dăm vina pe diferiți factori sau evenimente atunci când suferim un eșec. Dacă am fi cu adevărat atenți, vom putea observa că de cele mai multe ori, cauza eșecului este comunicarea defectuoasă.

Datele noastre de contact îți stau la dispoziție dacă ai unele întrebări sau dorești să înveți lucruri noi. A comunica eficient înseamnă ați stabili obiective clare și a transmite mesaje  eficiente pentru îndeplinirea lor.

Back To Top