Skip to content
Căderea părului, sfaturi și tratamente naturale

Căderea părului, sfaturi și tratamente naturale

Căderea părului, sfaturi și tratamente naturale. Un model videochat într-un studio videochat trebuie să țină cont de următoarele sfaturi.

Căderea părului nu are ce căuta într-un studio videochat București

Căderea părului este o afecțiune extrem de frecventă, chiar și într-un studio videochat București. Ești îngrijorată de subțierea și pierderea părului?

Citește în acest articol de pe blog câteva moduri naturale susținute de experți. Atât pentru a preveni pierderea, cât și pentru a promova regenerarea sănătoasă a părului.

Acestea fiind spuse, te confrunți cu subțierea severă a părului sau pierderea locală a acestuia? Ar putea semnala o stare de sănătate precară. În acest caz, trebuie să faci o programare cât mai curând posibil la medicul tău sau la un dermatolog.

Imaginea într-un videochat online este importantă. Cum sumele de bani nu sunt o problemă, ai grijă cum te prezinți în fața unui webcam. Pentru un client este important aspectul general al tău.

Părul tău joacă un rol major în videochat.

Ce provoacă subțierea și căderea părului

Este o întrebare generală cu un răspuns complex. Mulți factori pot contribui și pot cauza subtierea și căderea părului. Iată câțiva dintre cei mai comuni factori:

1. Te afli în stadiul telogen al ciclului părului

Ciclul părului nostru este împărțit în trei etape. Aceste trei etape sunt denumite tehnic anagen, catagen și telogen. Faza de anagen este faza de creștere, care poate dura oriunde între doi și șase ani.

85% din scalpul unei persoane sănătoase se află în stadiul de anagen.

Urmează faza de catagen. O „fereastră” scurtă în care părul se detașează de bulb și, în esență, nu mai crește. Această fază durează aproximativ o săptămână. În cele din urmă, vine și faza telogenă, sau căderea.

Durează, de obicei, trei luni înainte ca întregul proces să înceapă din nou. Este important de reținut că vorbim aici despre foliculii individuali de păr. Nu pretindem că toată lumea ajunge să fie cheală, o dată la câțiva ani.

Dacă majoritatea foliculilor de păr se întâmplă să fie în faza telogenă vei experimenta o pierdere crescută. Deși este o situație nefericită, este, de asemenea, total normală.

Cât timp aștepți să treci cu bine peste această perioadă poți să intri pe secțiunea noastră de angajări videochat. Poți afla mai multe despre noi intrând în contact cu unul dintre colaboratorii noștri.

Lasă orice anxietate deoparte și pregătește-te pentru un job de viitor.

2. Îmbătrânirea vine cu un preț

Este un fapt simplu: creșterea părului încetinește odată cu înaintarea în vârstă. Până când, la un moment dat, foliculii de păr nu mai cresc păr deloc. Îmbătrânirea părului afectează și culoarea și densitatea.

Părul devine gri și mai subțire. Hormonii noștri se schimbă pe măsură ce îmbătrânim. Un model video chat non nud se poate confunta cu niveluri mai mici de estrogen și progesteron.

Slăbește foliculul de păr, ducând la pierderea acestuia.

Conform cercetărilor, vârsta la care foliculii încep să reducă lent producția este diferită pentru fiecare. Pentru unele persoane ar putea fi la 40 de ani, pentru altele la 70 de ani.

3. Căderea părului postpartum

Căderea părului postpartum la femei. De exemplu, sporirea procesului după naștere are de-a face și cu hormonii. Modificările sistemului endocrin pot afecta ritmul de creștere al părului.

Este, de asemenea, o situație complet normală.

Părul nostru este extrem de sensibil la orice fel de dezechilibru datorită ritmului rapid de reproducere. Căderea părului până la trei luni după sarcină este frecventă. E recomandat ca mămicile să rămână pe vitamine prenatale cel puțin 6 luni după naștere.

4. Creșterea nivelului de stres

Stresul nu face nimic bun pentru corpul sau mintea ta. Perioadele de creștere a părului nu fac excepție. Legătura dintre stres și pierderea părului este bine cercetată și dovedită.

Pierderea părului indusă de stres se manifestă de obicei într-una din cele trei diferite tulburări. Efluvium telogen, trichotilomanie și alopecia areata.

Cu toate acestea, trebuie menționat că respectivele tulburări sunt complexe. Fiecare are propriile sale mecanisme de acțiune. Deși stresul joacă cu siguranță un rol important în fiecare, acesta nu este singurul factor implicat.

De ce sentimentele crescute de stres pot duce la subțierea și căderea părului? Aceasta se leagă din nou de echilibru sau homeostaza din organism. În special în raport cu sistemul nervos simpatic și cu glandele suprarenale.

Acești hormoni, dacă sunt în afara echilibrului din cauza stresului ridicat, vor duce la subtierea părului. Vestea bună este că schimbarea nivelului de stres poate reduce, de asemenea, căderea părului.

Este mult mai ușor de spus decât de făcut, deși avem câteva sfaturi utile.

Vrei să scapi de stresul din timpul de muncă actual? Vrei să încerci ceva nou? Acest video chat București este locul ideal în care să îți regăsești liniștea interioară. Ca model într-un videochat non nud nu vei avea probleme cu stresul!

5. Ai fost supusă recent unei intervenții chirurgicale

Orice dezechilibru în organism poate declanșa pierderea difuză a părului. Inclusiv în cursul unei operații. Chirurgia poate duce la pierderea difuză a părului. Situația ar trebui să dureze doar trei luni, apoi să se corecteze.

Stresul intervenției chirurgicale poate declanșa căderea părului. Anestezia, medicamentele postoperatorii și creșterea nevoilor metabolice de substanțe nutritive. Toate acestea pot contribui la căderea părului.

6. Alegerea în mod regulat de coafuri foarte strânse

Purtarea părului în stiluri foarte strânse, trase în spate, pentru perioade îndelungate de timp. Poate pune multă presiune asupra foliculilor de păr înșiși și chiar îi poate scoate afară.

Denumirea tehnică pentru aceasta este alopecia de tracțiune. Dacă practica de a purta coafuri strânse continuă prea mult timp poate provoca cicatrici permanente.

7. Căderea părului poate fi cauzată și de poluarea aerului

Da, ai citit acest lucru. Tot mai multe cercetări pun în lumină efectele negative ale poluării aerului. Acestea se extind până la foliculii tăi de păr.

Conform unui studiu recent, expunerea la poluanții obișnuiți a scăzut direct proteina din foliculii noștri. Aceasta este responsabilă pentru creșterea părului.

Cu cât e mai expus părul la poluarea aerului, cu atât este mai mare impactul asupra căderii.

8. Deficiențele nutritive

Să spunem că programezi o vizită la medicul tău în legătură cu pierderea părului. Acesta poate lua o probă de sânge pentru a verifica anumite deficiențe nutritive.

Lipsa fierului, a zincului, a acizilor grași sau a vitaminelor D, A și E. Sunt unele dintre cele mai frecvente deficiențe care poate contribui la căderea părului.

Deficiența nutrițională poate afecta atât creșterea părului, cât și grosimea sau structura. Bănuiești că suferi de deficiențe nutriționale? După prima zi de videochat programează o întâlnire cu medicul tău înainte de a lua orice suplimente.

9. Inflamarea scalpului poate duce la căderea părului

Creșterea sănătoasă a părului începe cu un scalp sănătos. Pe de altă parte, un scalp inflamat poate contribui la pierderea sau subțierea părului.

Grăsimea, celulele moarte și acumularea de produse, combinate cu stresul oxidativ. Toate acestea pot împiedica serios sănătatea scalpului tău.

Prea multă acumulare poate sufoca, de fapt, rădăcina foliculului de păr care e sursa fiecărui fir. Este crucial să întreți în mod regulat scalpul și să-i păstrezi sănătatea.

Imaginea unui model într-un București videochat studio poate avea de suferit dacă nu sunt luate măsuri. Nu te poți prezenta în haine fashion dacă ai părul într-o stare precară de sănătate.

Chiar și un model anonim are nevoie de o imagine deosebită.

10. Afecțiuni medicale grave

Există anumite afecțiuni de sănătate, inclusiv boala tiroidă sau autoimune, precum alopecia și lupusul. Acestea se pot manifesta și prin căderea părului.

Te confrunți cu pierderi de păr în alte locuri decât pe scalp? De exemplu, sprâncenele sau genele? Ești îngrijorată de volumul de păr pe care îl pierzi?

Consultă un medic care te poate ajuta să excluzi orice problemă medicală ce ar putea stau la bază. Dacă aceasta este situația, nu mai aștepta! Aceste afecțiuni medicale sunt grave și pot avea repercusiuni mult mai mari decât căderea părului.

Ce poți face pentru a promova creșterea sănătoasă a părului

Următoarele sfaturi sunt susținute de experți și de cercetări științifice. Corpul fiecăruia (și scalpul) este diferit. Totul necesită timp și dedicare pentru a vedea rezultate reale.

Nimic nu se întâmplă imediat, peste noapte. Dacă cinvea pretinde contrariul, este prea bun pentru a fi adevărat. Sau nu este sigur de utilizat. Iată ce să faci pentru a preveni căderea părului:

1. Menține o rutină de îngrijire de calitate a scalpului

Cu siguranță ai grijă de șuvițele tale în mod regulat și în timp util. Același lucru ar trebui să fie valabil și pentru scalpul tău. În timp ce șamponezi, ai grijă să speli scalpul și să elimini orice exces.

Stimulează și fluxul de sânge, care la rândul său stimulează foliculii de păr.

De asemenea, nu te baza pe șamponul uscat ca un accesoriu în rutina ta zilnică de coafură. Nu este un substitut pentru spălarea efectivă a părului. Exită destule motive pentru care șampoanele uscate pot fi rele pentru părul tău.

2. Masează-ți scalpul

Revenind la fluxul de sânge, masarea scalpului s-a dovedit a promova creșterea părului. Doar câteva minute în plus de fiecare dată când șamponezi.

Folosește degetele (sau mai bine zis, o perie de scalp) pentru a te bucura de un masaj adecvat. Eliberează tensiunea scalpului și te vei simți minunat. Promovezi, de asemenea, creșterea și îngroșarea părului. Un dublu câștig!

3. Încearcă injecțiile PRP (infiltrații cu plasmă îmbogățită cu trombocite)

Injecțiile plasmatice se fac prin atragerea sângelui unui pacient. Se învârte pentru a separa trombocitele regenerative injectându-se în scalp. Plasma bogată în trombocite conține factori de creștere care promovează îmbogățirea părului.

Acest lucru duce la scăderea pierderii și la îmbunătățirea fazei de creștere a foliculului. De asemenea, ajută densitatea părului și grosimea foliculilor de păr.

Procedura poate fi puțin costisitoare, dar funcționează. Întrucât este un tratament relativ nou, cercetarea este încă la început. Cele mai promițătoare studii indică proprietățile sale de refacere a părului.

Un studiu a descoperit că, după trei seturi de injecții, pacienții au semnalat o îmbunătățire semnificativă. Ești interesată de o asemenea procedură? Consultă un dermatolog certificat care îți poate explica opțiunile pe care le ai.

4. Apelează la suplimente de biotină și colagen pentru căderea părului

Două suplimente s-au dovedit că promovează sănătatea și creșterea părului. Acestea sunt biotina și colagenul. Ambele vin ambalate cu aminoacizi.

Aminoacizii, în cazul în care ai nevoie de o actualizare rapidă, sunt elementele de bază ale keratinei. Din acest compus este făcut părul.

Nivelurile scăzute de biotină au fost asociate cu căderea părului. Alte studii au aratăt că administrarea acestor suplimente sprijină creșterea.

Dacă folosești orice alt medicament sau ai o problemă medicală, consultă un specialist.

5. Ia în considerare produsele topice

Uleiurile de scalp și ingredientele care promit regăsirea părului sunt tricky, să spunem așa. Momentan, minoxidilul este într-adevăr singurul ingredient de actualitate. Având cercetări dovedite, susține afirmațiile de creștere a părului.

În ceea ce privește alternativele naturale, cercetarea pur și simplu încă nu există. Acestea fiind spuse, grija pentru scalpul tău este întotdeauna benefică. Iată câteva ingrediente care te-ar putea ajuta:

  • aloe vera: îndrăgitul ingredient pentru pielea ta are multe beneficii și în cazul părului și al scalpului. Conform cercetărilor, aloe vera poate îmbunătăți microcirculația. Astfel, se poate favoriza creșterea părului;
  • uleiul de cânepă: este un nou-venit în moda de îngrijire a pielii. Încă învățăm multe despre pretinsele beneficii ale uleiului de cânepă. Aplicarea uleiului de semințe de cânepă întărește pielea și o face mai rezistentă la infecții. Ar putea ajuta și la promovarea sănătății scalpului;
  • uleiul de lavandă: cercetarea este încă preliminară. Un studiu pe animale a aplicat uleiului de lavandă o dată pe zi timp de patru săptămâni. S-a stimulat creșterea părului pe toate fațetele. De la numărul de foliculi, la grosime.

6. Exersează îngrijirea de sine

Ai auzit toate acestea și înainte, dar o vom spune din nou pentru că este atât de important. Alocă timp în fiecare zi pentru a exersa îngrijirea de sine.

Alegerea unei diete bine echilibrate, gestionarea nivelului de stres și obținerea unui beauty sleep adecvat. Toate  acestea contribuie la promovarea creșterii sănătoase a părului.

Concluzie

Căderea părului este o problemă foarte complexă, dar comună pentru multe modele din video chat. Te afli în situația de a-ți cădea mai mult păr decât în mod normal? Ar putea fi dintr-o varietate de motive.

Unele simple și reversibile, altele necesitând o vizită la medic și tratamente mai intense.

Dacă ești gravidă, alăptezi sau iei medicamente consultă medicul înainte de a începe. Este întotdeauna optim să te consulți cu un furnizor de servicii medicale. Mai ales atunci când vrei să vezi ce suplimente sunt potrivite pentru tine.

Back To Top